Wishlist 0

Tipuri de boilere – Ghidul alegerii unui Boiler

Post Related Products

Piata instalatiilor sanitare este vasta, dupa cum bine stim, iar boilerele fac parte din cele mai populare sisteme pe care oamenii le folosesc pentru incalzirea apei menajere. Insa, alegerea unui boiler potrivit este importanta, avand in vedere ca nevoile fiecarei locuinte sunt diferite. Pentru a fi pus la punct cu toate informatiile referitoare la boilere, in articolul nostru vei gasi detalii despre tot ce inseamna un boiler, cum sa il alegi, dar si despre diversele tipuri de boilere.

Ce este un Boiler?

Un boiler este un vas cu rolul de a acumula apa calda, datorita izolarii termice dar si sistemului de incalzire inclus. Cum functioneaza acest sistem de incalzire a apei? Fie prin arderea unui anume combustibil, fie prin intermediul curentului electric sau prin intermediul unui agent termic precum apa fierbinte sau aburul. Insa, este important de mentionat faptul ca in ultimul caz, acesta functioneaza precum un schimbator de caldura.

Tipuri de Boilere

Inca nu stii pentru ce boiler sa optezi? Iata care sunt toate tipurile de boilere, dar si avantajele cat si dezavantajele acestora.

Boiler Electric

Boilerele electrice reprezinta una dintre cele mai comune optiuni alese de utilizatori. Ele sunt simplu de utilizat deoarece functioneaza cu ajutorul energiei electrice. Un avantaj al acestora este faptul ca sunt simplu si rapid de instalat, de asemenea sunt prietenoase cu mediul, fiind o optiune ecologica. In plus, pentru a instala un boiler electric nu ai nevoie de conditii speciale. In ceea ce priveste dezavantajele, putem vorbi despre un cost de achizitie mai ridicat fata de cel al boilerelor pe gaz.

Boiler Termoelectric

Un al tip de boiler este cel termoelectric. Aceste boilere utilizeaza ca si combustibil agentul termic dar si energia electrica. Putem considera acest lucru un avantaj, deoarece poti incalzi apa prin conectarea boilerului la centrala, dar si utilizand energia electrica. Insa, este important de stiut ca acest tip de boiler termoelectric permite incalzirea unei cantitati de maxim 150 litri de apa.

Un boiler termoelectric prezinta o serpentina care ii permite sa fie legat la centrala termica. Astfel, in timpul verii, va produce apa calda prin intermediul energiei electrice, iar iarna apa calda prin intermediul sursei la care este conectat.

Boiler Indirect

In ceea ce priveste boilerele indirecte, acest tip nu are nevoie de o sursa separata de caldura. Ele utilizeaza schimbatoarele de caldura, astfel incat apa se va incalzi intr-un timp mult mai scurt si mai rapid. In plus, pot suporta cantitati mari de apa. Un alt beneficiu adus de boilerele indirecte este redat de faptul ca acestea pot livra apa calda in mai multe parti, fara a afecta nivelul presiunii.

 

Boiler pe lemne

Boilerul pe lemne reprezinta o solutie convenabila, deoarece nu implica cheltuieli ridicate. Este optiunea perfecta pentru cei care nu detin o locuinta racordata la reteaua principala de gaze. Iar daca nu iti doresti sa investesti sume majore intr-un rezervor extern ultra performant, cel alimentat cu ajutorul lemnelor este solutia ideala. Insa, exista si anumite dezavantaje, iar in ceea ce priveste boilerele pe lemne, acestea necesita instalare in baie.

Cum sa aleg un boiler?

Pentru confortul casei tale, sistemul de incalzire joaca un rol esential. De aceea, alegerea boilerului este o etapa importanta atunci cand decizi sa faci schimbari in casa ta. Iata care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi boilerul.

·         Metoda de incalzire – Reprezinta un prim criteriu de care trebuie sa tii cont in alegerea finala. Astfel, poti opta pentru rezervoare de incalzire electrice, termoelectrice, pe gaz, sau chiar si pe lemne. In functie de necesitatile fiecarei locuinte si familii.

·         Consumul – Un al doilea factor important in ceea ce priveste decizia ta este consumul boilerului. In acest caz, trebuie sa tii cont de elemente precum: numarul de locuitori, spatiul de montare, dar si aplicatia in cauza: baie, bucatarie, sau baie+bucatarie.

·         Performanta – Pentru a te asigura ca echipamentul va rezista in timp si iti va oferi eficienta dorita este necesar sa ai in vedere aspecte precum standardele de calitate. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca materialele din care este confectionat sunt calitative. Acorda atentie garantiei. In general, boilerele vin cu o garantie de 2 ani in cazul in care apar situatii neprevazute.

·         Marca – Desi pare de minima importanta, brand-ul boilerului poate spune multe despre produsul selectionat. Astfel, este important sa optezi pentru un brand care iti ofera incredere dar si o selectie ampla de echipamente. Pe site-ul nostru vei gasi boilere marca Vaillant care vor eficientiza incalzirea locuintei tale si iti vor oferi rezistenta indelungata.

Concluzie

Odata ce toate aceste detalii sunt bine puse la punct, alegerea boilerului va fi eficientizata. Stecom iti sta la dispozitie cu o gama ampla de produse destinate confortului si incalzirii casei tale. De asemenea, beneficiezi de servicii complete de instalare centrale termice, dar si servicii de reparatii si revizie