Wishlist 0

Hidrofoare

Echipate cu cea mai noua tehnologie, hidrofoarele Stecom asigura un debit de apa cu o presiune egala. Economiseste energie electrica, beneficiaza de un nivel de zgomot redus si controleaza presiunea apei menajere.

Arata 1 la 2 din 2 (1 Pagini)

Pentru a te ajuta in alegerea stilului perfect de hidrofor, iti vom prezenta pe scurt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunosti despre acesta.

Ce este un hidrofor?

Se poate caracteriza ca fiind un sistem automat prin care apa se preia dintr-o retea subterana ce are acces direct la panza freatica si o redistribuie conform nevoilor utilizatorilor, cu o presiune constanta. Astfel, se categorizeaza in hidrofor fantana – ce preia apa direct din fantana proprie, si un hidrofor ‘normal’ de capacitate mai mica.

Modul de functionare al unui hidrofor

Are o functie duala, intrucat joaca atat rol de pompa cat si de distribuitor. Astfel, un hidrofor apa va retrage cantitatea de apa necesara direct din fantana sau din sursa de apa ce este la dispozitia casei tale, iar apoi o va redistribui in toata locuinta. A nu se confunda un hidrofor apa cu un hidrofor pentru fantana. Diferenta dintre cele doua este puterea de retragere a apei si distribuirea acesteia.

Elemente Integrante

Pentru a putea intelege rolul unor hidrofoare, trebuie sa cunosti mecanismul intern al unui hidrofor.

  • Pompa de hidrofor, cunoscuta si sub denumirea de electropompa, este, asa cum ii sugereaza si numele, o pompa pentru hidrofor actionata electric de un motor.  Este sursa de ‘putere’ a unui hidrofor, fiind principalul element ce face posibila mutarea apei.
  • Furtunul de colectare este de forma inelara, fiind cel care leaga sursa de apa si pompa. De obicei, este inclus si un filtru. Daca acesta lipseste poti opta pentru achizitionarea unuia adiacent.
  • Sorbul joaca rolul unui filtru mai mare, ce impiedica impuritatile de a bloca pompa sau de a ajunge in circuitul menajer.
  • Rezervorul este locul de stocare al apei si are ca rol principal intretinerea pompei si prelungirea vietii acesteia. Stocand cantitati mari de apa, pompa nu va mai fi utilizata asa de des, rezultand in cresterea ‘sperantei de viata’ a hidroforului.
  • Manomentrul ajuta la monitorizarea presiunii apei.
  • Racordul este principala legatura dintre elementele primordiale de functionare a hidroforului. Fixat de pomp, presostat si manometru, ajuta la legarea elementelor si pastrarea continuitatii utilizarii.


Fii la curent cu noutatile Stecom!

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si fi la curent cu cele mai noi produse si servicii ale noastre.