Wishlist 0

Alegerea centralei termice - Pasi montaj centrala termica

Post Related Products

In momentul in care te-ai decis sa renunti la reteaua comuna de incalzire si iti doresti achizitionarea unei centrale termice trebuie sa acorzi atentie unor aspecte importante. In primul rand, centrala trebuie sa fie potrivita dimensiunii spatiului in care locuiti. Pentru ca acest aspect sa fie indeplinit cu succes, recomandat este sa cereti sfatul si opinia unui specialist in domeniu. Specialistii Stecom va stau la dispozitie cu orice informatie referitoare la centrale termice si montaj centrala termica.

 

Un alt element de maxima importanta este cel de montare centrala, deoarece acest aspect necesita, de asemenea, profesionisti in domeniu. Procesul de montaj centrale termice implica o serie de pasi care trebuie respectati cu minutiozitate. Iata ce trebuie sa ai in vedere atunci cand doresti sa instalezi centrala termica.

 

Etape montaj centrala termica

Pentru a te asigura ca procesul de montaj centrala termica este atat sigur, cat si corect, este esential sa acorzi atentie urmatoarelor etape:

 

·         Autorizare – Pentru un montaj centrala termica corespunzator, trebuie sa ai in vedere obtinerea autorizarii pentru debransare. De asemenea, ai nevoie de autorizare ISCIR, dar si ANRGN.

·         Alegerea modelului potrivit – Dupa cum am mentionat mai sus, alegerea modelului se realizeaza in functie de anumite criterii precum: tipul de consum, modul de folosire, nivelul dorit de confort si dimensiunea locuintei.

·         Alegerea de componente si accesorii – In acest caz, vorbim despre calorifere, conducte, dar si alte resurse necesare procesului de montaj centrala termica.

·         Revizii periodice – Odata ce aceasta este montata corespunzator, asigura-te sa te ocupi de reviziile periodice. Astfel, te vei asigura ca totul este in regula cu centrala termica si vei evita potentialele evenimente neplacute.

 

Sfaturi utile pentru alegerea centralei termice

Indiferent ca o achizitionezi pentru locuinta personala, pentru birou, sau orice alta incapere, alegerea unei centrale termice potrivita este esentiala. De ce spunem asta? Pentru ca este o investitie pe termen lung, care implica anumite costuri, de multe ori, ridicate. Exceptand costurile centralei in sine, sunt implicate si costurile conductelor care pot dubla suma initiala. Iata de ce trebuie sa tii cont, pe langa serviciile de montaj centrala termica, atunci cand ai in vedere cumpararea centralei:

 

Putere

Prima caracteristica de luat in considerare. Daca optezi pentru o centrala cu putere redusa, trebuie sa ai in vedere faptul ca incalzirea poate fi insuficienta. In schimb, daca puterea este mare, consumul va fi, de asemenea, crescut. In acest caz, dimensiunile locuintei joaca un rol important, deoarece acestea iti vor indica perfect nivelul de putere ideal.

 

Eficienta

Un alt element de baza in alegerea centralei. Eficienta indica abilitatea de a transforma gazul in energie termica. Asadar, cu cat eficienta acesteia este mai mare, cu atat mai mult vei reduce costurile lunare ale facturii.

 

Confort si caracteristici

Dupa ce am stabilit cele mai importante elemente de tinut cont in alegerea centralei, este timpul sa discutam despre specificatii si confort. Cea mai populara functie pe care o detin centralele este cea de reglare automata a temperaturii. De asemenea, opteaza pentru modelele cu optiuni pentru setarea apei calde.

 

Design

Desi par de minima importanta, design-ul si modul de prindere al centralei sunt elemente care conteaza. Astfel, poti opta fie pentru centralele care se prind pe perete sau cele industriale, de dimensiuni mari, care sunt aplicate pe pardoseala.

 

Marca si garantie

Asigura-te ca optezi pentru marci de incredere, care iti ofera, de asemenea, garantie. De exemplu, centrala termica Vaillant sau centrala termica Viessmann Vitodens sunt doua dintre cele mai bune brand-uri pentru care poti opta, datorita caracteristicilor premium si eficientei oferite. Site-ul nostru iti pune la dispozitie o gama variata de centrale termice, dar si servicii de montaj central termica.

 

Concluzie

Alegerea centralei termice nu este una dintre cele mai facile sarcini, cu siguranta, insa speram ca ghidul nostru sa fie de ajutor tuturor celor interesati in achizitionarea acestora. Nu uita importanta specialistilor! Cu ajutorul lor, vei obtine un proces de montaj centrala termica sigur si eficient. Echipa Stecom iti sta la dispozitie cu centrale termice, accesorii precum boilere si puffere, dar si servicii de top