Wishlist 0

Centrale cu boiler integrat VS Instant - Centrala Vaillant - alegerea ideala pentru locuinta ta

Post Related Products

Alegerea unei centrale termice joaca un rol important avand in vedere utilitatea acesteia dar si costurile implicate. Desi nu este o sarcina tocmai usoara, deoarece trebuie sa tii cont de diverse aspecte, alegerea centralelor termice se bazeaza pe anumite criterii precum capacitatea de incalzire, zona unde este amplasata locuinta dar si suprafata care necesita incalzire. Indiferent de tipul de centrala pe care doresti sa o achizitionezi, trebuie sa te asiguri de un montaj centrala termica corespunzator si anumiti termeni de siguranta pe care aceasta trebuie sa ii indeplineasca.

 

Articolul nostru este menit sa te ajute in ceea ce priveste alegerea centralei, dar si clasificarea acestora, in functie de brand, caracteristici si specificatii. De exemplu, ne vom axa asupra modelelor de centrala Vaillant, dar si asupra diferentelor intre centralele termice cu boiler extern si cele cu boilerincorporat.

 

Boiler Incorporat VS Boiler Extern

Tinand cont de faptul ca o centrala termica vine impreuna cu o serie de costuri, de obicei, ridicate, este important sa acorzi atentie tipului de centrala Vaillant pentru care optezi. Asadar, „batalia” se da intre centralele cu boiler incorporat si centralele cu boiler extern. Iata ce implica cele doua mari categorii, dar si cum se diferentiaza.

 

Centrale cu Boiler Incorporat

Centralele cu boiler integrat au devenit din ce in ce mai populare in randul utilizatorilor datorita eficientei si utilitatii pe care le ofera. Vorbim despre un produs 2-in-1 care te ajuta sa reduci costurile datorita mini-boiler-ului inclus in sistem. Dat fiind faptul acesta, nu mai este necesar un rezervor aditional. In plus, te va ajuta sa salvezi spatiu, mai ales in cazul in care locuinta nu are un numar extins de MP.

 

Beneficii

·         Perfecta pentru apartamentele si casele cu mai mult de una sau doua bai.

·         Ofera apa calda indiferent de numarul de robinete.

·         Boiler-ul nu necesita un anume amplasament.

·         Este o alternativa economica.

·         Montare facila si rapida.

·         Putere crescuta.

·         Pierderi minime de caldura. (1%)

·         Nivel de zgomot redus.

 

Dezavantaje

·         Nu se recomanda familiilor cu membri putini.

·         Preturile de achizitie pot fi ridicate, insa pe parcursul utilizarii nu te vei lovi de alte costuri suplimentare.

·         Dimensiuni mari.

 

Centrale Clasice  

Atunci cand ne referim la centralele traditionale, care nu implica utilizarea unui boiler intern, vorbim, de asemenea, despre un agent termic necesar incalzirii caloriferelor. Centralele instant sunt perfecte pentru spatii de dimensiuni mici, locuite de o singura persoana sau doua persoane. Asadar, ele sunt dedicate familiilor cu un numar de membri redus. Iata care sunt principalele avantaje oferite, dar si lucrurile mai putin favorabile:

 

Beneficii

·         Ideale pentru apartamente si case de dimensiuni mici.

·         Consum redus.

·         Perfecte pentru cupluri sau persoane care locuiesc singure.

·         Costuri de achizitie mai mici in comparatie cu centralele cu boiler inclus.

·         Functia de timer.

·         Dimensiuni compacte – ceea ce le face usor de montat indiferent de locatia dorita.

·         Design slim si modern.

·         Perfecte pentru apartamentele de bloc.

 

Dezavantaje

·         Nu este potrivita familiilor numeroase.

·         Pierderile de caldura pot atinge procentaje de pana la 10%.

·         Schimbari bruste de temperatura.

 

De ce sa optezi pentru o centrala Vaillant?

Centrala Vaillant este una dintre cele mai populare optiuni atunci cand vorbim despre sistemele de incalzire pe gaz. De ce aleg oamenii centralele Vaillant? Motivele sunt clare, iata cateva dintre beneficiile pe care le aduce o centrala Vaillant:

·         Faptul ca beneficiezi de costuri diminuate cu pana la 30%.

·         Iti ofera calitate 100% nemteasca.

·         Peste 140 de ani de experinta si o multitudine de persoane multumite.

·         Varietate de modele, in functie de necesitatile fiecarui utilizator.

·         Confort maximizat.

·         Design modern.

Acestea sunt doar cateva din principalele motive pentru care Vaillant isi pastreaza popularitatea in randul utilizatorilor. Asadar, daca doresti sa achizitionezi o centrala pe gaz, poti opta cu incredere pentru centrala Vaillant, un ajutor de nadejde pentru incalzirea locuintei tale pe termen lung.

 

Cum sa alegi centrala termica cu boiler incorporat?

Pentru a determina exact ce tip de centrala termica ai nevoie, exista cateva elemente asupra carora trebuie sa te indrepti. Asadar, daca esti interesat in a-ti achizitiona o centrala gaz cu boiler incorporat, iata ce trebuie sa stii!

·         Cantitatea de apa livrata de centrala – In acest caz, este necesara raportarea la numarul membrilor familiei. Prin urmare, daca familia ta are 3 sau mai mult de 3 membri, este recomandat sa optezi pentru o centrala Vaillant cu boiler incorporat de 80 litri. Daca familia este compusa din mai putin de 3 membri, poti opta cu incredere pentru centralele cu boilere intre 25 si 40 litri.

 

Insa, ceea ce este foarte important este faptul ca persoanele nu vor folosi apa calda in acelasi timp. Asadar, o centrala termica cu un boiler de aproximativ 50 litri va fi alternativa ideala.

 

·         Puterea centralei – Un alt factor de importanta majora, poate, unul primordial. De ce spunem asta? Puterea centralei determina, automat, eficienta acesteia. Dar si in aceasta situatie vom tine cont de dimensiunea locatiei. De exemplu, pentru o locatie de 50-60 mp, o centrala cu o putere de 20 KW va fi suficienta. In caz contrar, pentru locatii care depasesc 100-150 mp sunt recomandate centralele de 28 KW. Iar atunci cand vorbim deja de spatii de peste 350 mp, ne gandim la centrale de 35+ KW.

 

·         Instalatia adecvata – Asigura-te ca instalatia pe care o detii este potrivita procedeului de instalare centrala termica. Din fericire, centralele cu boiler incorporat pot fi utilizate cu toate tipurile de instalatie.

 

·         Consum - Pentru a te asigura ca faci o alegere potrivita, opteaza pentru clasa energetica A. Cu cat nivelul de fiabilitate este mai crescut, cu atat va oferi utilizatorilor mai multe avantaje.

 

Centrala Vaillant – calitate germana - optiunea perfecta pentru casa ta

Cu siguranta numele Vaillant spune multe despre industria centralelor termice. Este una dintre cele mai populare optiuni in randul utilizatorilor. O centrala Vaillant iti va oferi un grad de confort sporit, costuri reduse, dar si multe alte beneficii precum longevitatea. Noi, la Stecom, iti oferim o gama amplade centrale pe gaz si nu numai dar si servicii montaj centrale termice.

 

Stim cu totii ca intrebarea „Cat costa montarea unei centrale?” este una dintre cele mai des intalnite, insa acum nu va trebui sa te mai preocupi de acest aspect deoarece noi iti garantam servicii de top la preturi accesibile.

 

Sisteme de incalzire centrala Vaillant

Centralele Vaillant se incadreaza in doua mari categorii si anume: ecoTEC plus si ecoTEC pure. La ce se refera aceste doua sisteme si care sunt caracteristicile lor principiale?

 

ecoTEC plus

Acest tip de centrala Vaillant utilizeaza gazul natural si gazul petrolier lichefiat ca si combustibil. Ce este cel mai important atunci cand vorbim despre ecoTEC plus este faptul ca ofera economii de pana la 40%. Asadar, reprezinta o alternativa care nu implica costuri maximizate, ideala pentru orice familie. In plus, furnizeaza atat caldura cat si apa calda.

 

Ce iti ofera sistemul ecoTEC plus?

·         Nivel de eficienta: 108%

·         Control eficace al arderii

·         Confort maximizat: schimbatorul de caldura implica un sensor care ofera un grad ridicat de confort atunci cand apa calda este in functiune

·         Meniu intuitiv

 

ecoTEC pure

Cel de-al doilea tip de sistem oferit de o centrala Vaillant este, de asemenea, cel preferat de majoritatea utilizatorilor. De ce spunem asta? Este un sistem complet, care ofera atat incalzire in intreaga locuinta cat si apa calda. Alte caracteristici pe care le aduce acest sistem sunt tehnologia de ultima generatie dar si calitatea superioara.

 

Iata principalele avantaje ale ecoTEC pure:

·         Nivel de eficienta: 108%

·         Pompa cu eficienta maximizata

·         Bloc hidraulic imbunatatit

·         Schimbator de caldura realizat din otel inoxidabil

 

Beneficiile centralelor cu sistem de incalzire in condensatie

Atat eficiente cat si moderne, centralele termice in condensatie reprezinta o alegere din ce in ce mai populara in randul oamenilor. Acestea pot fi instalate in apartamente dar si in case, ceea ce le face o achizitie comuna. Insa, exista cateva elemente care joaca un rol important in alegerea acestui tip de centrale.

·         Mecanism imbunatatit de redare a mixturii aer-gaz pentru un plus de eficienta

·         Testarea tipului de gaz

·         Display luminos care arata toate informatiile dorite

·         Arzatoare create din otel inoxidabil, deci nu vor rugini in timp

·         Pompe de calitate superioara

·         Functie de confort

 

Tipuri centrale Vaillant

 

Mai jos, vom delia doua dintre cele mai populare modele de centrala Vaillant:

 

1.      Vaillant ecoTEC plus VU OE 1206/5-5 – ideala pentru uz industrial

2.      Vaillant ecoTEC pure VUW 286/7-2 – ideala pentru apartamente si case

 

 

Vaillant ecoTEC plus VU OE 1206/5-5

Capabila sa incalzeasca suprafete de pana la 1000 mp, centrala Vaillant ecoTEC plus este o alegere des intalnita in randul utilizatorilor care detin spatii comerciale, blocuri si multe alte locatii de dimensiuni ample. Asadar, ne referim la o capacitate foarte mare de incalzire. Calitatea germana este indubitabila, in mod evident, deoarece vorbim de un produs de calitate superioara cu specificatii pe masura.

 

Daca esti interesat in achizitia unei centrale de uz industrial, iata cu ce te va surprinde acest model:

·         Trei optiuni de putere: 80/100/120 kW

·         Siguranta si eficienta in stilul Vaillant

·         Mod versatil de utilizare

·         Design compact, usor de instalat pe perete

·         Consum redus de gaz

·         Se poate monta alaturi de un sistem cu panouri solare

·         Volum mare de apa – 24 litri

·         Se poate monta in cascada, alaturi de inca alte 5 centrale

·         Vorbim despre un raport corect calitate-pret

·         Tablou de comunicare e-BUS care ofera posibilitatea unei comunicari digitale intre elementele de comanda

·         Include suflanta care ajuta la eliminarea noxelor

·         Include regulatorul

·         Senzor de presiune

·         Sistemul de separare al aerului este inclus

·         Optiune de deparazitare

·         Aerisire rapida si eficienta

·         Conducta pentru absorbtia aerului

 

Utilitate: hoteluri, spatii comerciale, pensiuni, blocuri rezidentiale, vile de dimensiuni mari

Tip montaj: perete

Presiune maxima: 6 bari

Temperatura maxima de incalzire: 80 grade Celsius

Greutate: 90 kg

 

Vaillant VU OE 1206/5-5 este un model care se preteaza perfect uzului rezidential si folosirii indelungate. In plus, vorbim despre un sistem care se poate monta in lant, alaturi de alte 5 centrale termice pentru a oferi randament ridicat in spatii cu dimensiuni extreme.

 

Vaillant ecoTEC pure VUW 286/7-2

Cea de-a doua optiune pe care dorim sa o prezentam este o centrala Vaillant din categoria ecoTEC pure. In acest caz, vorbim despre un sistem ideal pentru uzul casnic, pentru apartamente si case locuite de familii alcatuite din 2-3 membri. Spre deosebire de primul model, puterea acestuia este mai mica, atingand un maxim de 26.2 kW, suficient pentru a acoperi suprafete de pana la 220 mp. Un plus pe care il ofera modelul VUW 286/7-2 este reducerea consumului cu pana la 30%. Descopera mai multe detalii despre el!

 

Iata principalele trasaturi ale centralei termice:

 

·         Putere: 26.2 kW

·         Design modern

·       &