Wishlist 0

Montare centrala termica la casa - Informatii Utile

Post Related Products

Actiunea de montare centrala termica la casa necesita atat echipamentul potrivit cat si cunostiintele pentru o montare corecta. Intrucat este un echipament complex, centrala termica necesita o atentie sporita la montaj, intrucat va reprezenta modalitatea de incalzire a locuintei tale.

Astfel, nu oricine este autorizat sa se ocupe de montare centrala gaz, iar aceasta nu se poate instala oriunde. Recomandat este ca intreg procesul de montaj centrala termica sa fie efectuat de specialistii unor firme autorizate ISCIR si ANRE. Astfel, vei stii sigur ca montarea a fost efectuata cu succes si fara probleme.

Stecom iti ofera servicii complete de montare centrala termica la casa si apartament, instalare si punere in functiune a acesteia. Mai mult, daca nu beneficiezi de un proiect de gaze, specialistii Stecom iti pot oferi, de asemenea, planul, instalarea si montarea instalatiilor de gaze. Autorizata ISCIR si ANRE, Stecom vine in ajutorul locuintei tale, oferindu-i atat produse calitative, dar si servicii de revizie si verificare periodice, la date stabilite. Astfel, vei beneficia de calitate si siguranta!

Amplasarea Centralei Termice – Locatie Ideala

Odata intocmite hartiile si obtinute aprobarile aferente lucrarii, urmeaza amplasarea centralei. Pentru a asigura o instalare centrala termica corecta inca de la bun inceput, este necesar sa te consulti cu un specialist, intrucat o centrala nu se poate monta in orice locatie. Pentru amplasamentul acesteia trebuie luati in considerare cativa factori.

1.Spatiul de instalare

In functie de locuinta ta, de modelul acesteia si de spatiul liber pe care il are alocat, locatia unei centrale termice va fi diferita. Spre exemplu, la bloc se obisnuieste ca centrala sa fie amplasata in bucatarie, in timp ce pentru case situatia este diferita. Cum casele beneficiaza de mai mult spatiu, se poate dedica special o camera tehnica separata unde sa depozitezi centrala, hidroforul, pompele dar si alte echipamente necesare.

2.Amplasamentul mural

Serviciul de montare centrala termica la casa presupune un amplasament mural cat mai aproape de exterior. Centralele primesc aer din exterior prin intermediul kit-ului de alimentare si evacuare al gazelor. Deci, distanta dintre exterior si centrala trebuie sa fie cat mai mica.

De aceea, este indicat ca centrala sa fie amplasata pe peretele exterior al bucatariei, balconului sau camerei tehnice. In cazul in care locuinta ta nu permite accesul direct spre exterior, centrala murala se poate amplasa alaturi, pe peretele perpendicular cu cel exterior.

3.Camera tehnica

Pentru locuinte ce necesita centrale termice puternice, un hidrofor pentru extragerea apei, pompe si filtre suplimentare, este recomandaca amenajarea unei camera tehnice specifice. Astfel, vei putea depozita la un loc boilerele, si toate echipamentele tehnice, cu suficient spatiu intre ele pentru revizie si verificari.

Centrala termica necesita un spatiu de acces de jur imprejur de cel putin 40-50 centimetri pentru revizii, reparatii sau schimbari. De aceea nu este recomandata mascarea centralei cu piese de mobilier.

Unde NU trebuie Amplasata Centrala Termica

Asa cum am mentionat deja, centralei termice ii trebuie spatiu si comunicare directa cu exteriorul. Specialistii autorizati Stecom te vor sfatui in legatura cu cel mai bun amplasament pentru montare centralatermica la casa. Insa chiar si fara sfatul acestora, exista cateva locatii unde nu este recomandat sa o instalezi. Printre acestea se numara:

·         Dormitorul, holurile si living-ul.

·         In camere ce pot intampina flux mare de persoane.

·         In camere ce au peretii din lemn sau alte materiale ce se pot inflama usor.

·         La subsolurile caselor sau in camere ce nu prezinta ventilatie corespunzatoare.

·         In camere predispuse la condens, inghet sau umiditate excesiva.

Tipuri de Centrale si Conditii de Montare Centrala Termica la Casa

Cele mai populare tipuri de centrale termice includ doua tipuri de centrale – centrale cu tiraj natural si centrale cu tiraj fortat.

·        Centralele cu tiraj natural vor elimina gazele arse printr-un cos. Acest tip de centrala necesita racordarea la un cos de fum, intrucat o centrala termica cu tiraj normal nu este recomandat sa fie pusa in legatura directa cu exteriorul. Daca se intampla acest lucru, tirajul nu se va efectua corect, si exista o mare posibilitate sa introduca gaze in casa.

 

De asemenea, acest tip de centrala necesita o camera de cel putin 18 m2, si o ventilatie excelenta. Un alt element de care trebuie tinut cont este acela ca o centrala cu tiraj natural nu se poate instala in afara locuintei, intrucat elementele climatice pot afecta buna functionare a acesteia.

 

·         Centralele cu tiraj fortat se pot instala direct pe peretele casei tale, intrucat arderea gazelor este dirijata fortat de un ventilator intern prezent in componenta centralei. Astfel, exista un risc redus ca gazele sa intre in locuinta ta. Mai mult, aceste tipuri de centrale termice vin cu un kit de evacuare, pentru a usura procesul de montare centrala termica la casa.

Concluzie

Intreg procesul de montare centrala termica la casa necesita instrumente, echipamente si cunostiintele specialistilor. Nu este indicata montarea si utilizarea unei centrale termice instalata de persoane ce nu au autorizatie ISCIR sau ANRE. Asadar, este recomandat sa apelezi la firme specializate ce iti pun la dispozitie un personal calificat si autorizat la nivel national.

Stecom ofera clientilor sai servicii complete de montarecentrala termica la casa si apartament, cat si revizii, mentenanta, reparatii si suport tehnic. Deci, vei avea intreg confortul si siguranta oferita de o firma profesionsta.