Wishlist 0

Tot ce trebuie sa stii despre procesul de instalare centrala termica apartament

Post Related Products

Procesul de instalare centrala termica apartament poate fi unul anevoios, daca nu este executat in mod corespunzator. Pentru ca montarea centralei de apartament sa fie potrivita, este necesar de tinut cont de anumite aspecte, iar cel care primeaza este siguranta. Pentru a fi sigur de montajul centralei termice, alege sa colaborezi cu profesionisti. Iar pentru asta, Stecom iti sta la dispozitie cu servicii complete. Insa, pana atunci, iata tot ce trebuie sa afli despre instalare centrala termica dar si costuri montare centrala termica intr-un apartament.

 

Despre centralele termice 

Centralele termice necesita atentie sporita, deoarece ele sunt sisteme de incalzire a spatiului unei locuinte sau a unei incaperi industriale, care se bazeaza pe un anume principiu de functionare. Asadar, ele nu pot fi montate de persoane care nu sunt specializate in domeniul instalatiilor. Pentru ca acestea sa functioneze, este necesara montarea dar si racordarea la reteaua principala de gaze. Insa, cu Stecom beneficiezi de montaj, reparare dar si revizie centrale termice.

 

Locuri nepotrivite pentru instalare centrala termica apartament

Pentru procesul de instalare centrala termica apartament este necesar, inainte de toate, sa te asiguri de locul potrivit de montaj. Asadar, iata unde nu trebuie sa instalezi sistemul de incalzire.

·         Dormitoare

·         Camere de zi

·         In spatii unde nu exista cai de evacuare a persoanelor

·         In spatii unde nivelul de praf sau umiditate este ridicat

·         In spatii precum laboratoarele, din cauza poluarii ridicate

·         In bai

Montarea centralelor termice

Primul aspect care trebuie luat in considerare cand vorbim despre procesul de instalare centrala termica apartament este faptul ca ea trebuie racordata la reteaua de gaze, dupa cum am mentionat si mai sus. Dupa ce aceasta a fost racordata la retea, va avea loc montajul propriu-zis. Insa, este esential de stiut faptul ca exista doua tipuri de centrale termice: cu tiraj fortat si cu tiraj natural.

Instalare centrala termica apartament cu tiraj fortat

Centralele termice cu tiraj fortat sunt centralele intalnite in apartamente si case. In general, acestea sunt folosite pentru uz casnic. Principiul de functionare este urmatorul: aerul este sustras din afara locuintei, iar centrala este in totalitate etansa. Gazele obtinute in urma arderii sunt evacuate, de asemenea, in afara locuintei. 

Centralele cu tiraj fortat reprezinta cea mai populara alegere, deoarece se pot monta in spatii mici si medii, iar aerul circula prin intermediul unui sistem de tip „tub in tub” care se poate scoate prin perete, in afara apartamentului sau casei. 

Reguli de montare centrale cu tiraj fortat:

·         In primul rand, trebuie sa te asigur ca in spatiul in care doresti sa fie montata exista ferestre sau geamuri pentru ventilatie adecvata si evacuare a posibilelor scapari de gaze.

·         Centrala are nevoie de un spatiu de acces de aproape 50 centimetri pentru posibilele revizii si lucrari in jurul acesteia.

·         In procesul de instalare centrala termica apartament trebuie sa te asiguri ca aceasta nu este mascata sau incorporata in mobilier, pentru a permite, de asemenea, acces.

·         In cazul centralelor cu tiraj fortat, nu ai nevoie de priza de aer catre exterior.

 Montaj centrale termice cu tiraj natural

Atunci cand ne referim la centrale termice cu tiraj natural, vorbim despre acele centrale care se folosesc in scopuri industriale, in incaperi de dimensiuni foarte mari, precum vilele sau spatiile comerciale. Spre deosebire de primul tip de centrale, acestea evacueaza gazele prin intermediul unui cos, similar cu cel al sobelor. Iar, intr-un apartament nu ar fi posibila instalarea unui asemenea cos. Asadar, ele sunt destinate exclusiv spatiilor mari, precum case sau hale industriale.

Reguli de montare centrale cu tiraj natural:

·         Locatia unde va fi montata trebuie sa aiba un volum de minimum 18 metri cubi.

·         Este necesara o priza de aer, pozitionata in partea inferioara a peretelui, iar aceasta trebuie sa masoare minimum 100 centimetri patrati.

·         De asemenea, locatia trebuie sa fie dotata cu ferestre, exact ca in cazul centralelor cu tiraj fortat.

·         Pentru evacuarea completa a gazelor este necesar ca o centrala sa fie accesorizata cu un cos potrivit. 

 Operationalizarea centralei termice de apartament

De cele mai multe ori, punerea in functiune a unei centrale termice este confundata cu procesul de instalare centrala termica apartament. Insa, acestea sunt diferite. Odata ce sistemul a fost racordat la gaze si montat, intervine procesul de operationalizare. Punerea in functiune consta in urmatoarele etape:

·         Examinarea instalatiei pentru ca aceasta sa fie aprovizionata cu apa, gaze, dar si energie electrica.

·         Procesul de instalare centrala termica apartament consta de asemenea intr-o centrala functionala din punct de vedere legislativ.

·         Masurarea centralei la parametrii nominali.

·         Examinarea intregului kit de eliminare a gazelor.

·         Verificarea posibilelor scurgeri de gaze sau apa.

·         Instruirea utilizatorilor cu privire la folosirea si functionalitatea centralei termice.


Concluzie

Actiunea de instalare centrala termica apartament este una complexa, de aceea, este important ca un specialist in domeniul instalatiilor sa se ocupe amanuntit de instalarea acesteia. Pentru a te asigura ca obtii rezultatul dorit, in conditii de siguranta, apeleaza la serviciile complete Stecom, iar noi iti vom garanta calitate si profesionalism.